Monday, May 11, 2009

YEEHAAA...CONFIRM KAMI MENANG!!!

Alhamdulillah...
Lama dah Kak Jam pesan kat aku suruh hantar gambar Emir untuk peraduan Nestle makanan pejal -Sinar.fm tapi macam biasa la, aku ni kan agak pemalas sket.

So, last week ari Isnin, pepagi buta sejurus masuk opis, aku pon hantor le gambor Emir (sebab masa tu takde patient...Ain plak cuti!)
Lepas tu aku pon seperti biasa la mem'busy'kan diri dengan internet dan report-report basi yang perlu disudahkan.

Memang tabiat aku kat opis tak pasang ringtone kuat coz takut bising dan mengganggu... Nak dijadikan cerita, pukul 12.27pm ada Private Number call (aku tak perasan pon ada call) ...pastu 12.28pm ada nombor ASTRO call (skali lagi aku tak perasan)...

So, lepas lunch baru la aku ternampak ada 2 missed call... aku pon cuba la call balik nombor tu tapi bila dijawab, aku pon tak tau nak cakap ngan siapa...so, aku pon letak la phone.

Petang dalam pukul 3pm tu, Nila from Sinar fm call aku... dia kata nak confirmkan nak bawak anak yang mana ke majlis tu coz boleh bawak max 3 org je... aku pon terkompius... so aku pon cakap la : "anak saya sorang je"...
Pastu dia pon kata : "jadi, nanti puan datang ngan anak and suami je la ye ke majlis tu?"
Aku pon ngan blurr-blurr jawab : "ha ah"
...blom sempat aku tanyer butir lain, talian pon putus....
aku masih blurr...

lepas beberapa minit blurr, aku pon call balik ASTRO (nombor yg dia call aku tadi) ...and bertanyer...tapi malangnyer they keep on transfering my call from one person to another...and sudahnyer call aku end up kat voicemail ntah sape-sape.... so, aku pon letak la telefon..

aku pon mula la jejak balik borang kat Sinar fm tu...almaklom la..pagi tu masuk and hantar buta-buta tak baca dulu...hehehehe...

Kat form to cakap : Pemenang Harian akan dihubungi oleh Abby Fana utk mengucapkan tahniah..

pemenang-pemenang bersama 3 org ahli keluarga akan dijemput ke majlis suai kenal yang akan diumumkan kelak..

so..aku pon terpikir...MENANGKAH AKU?? AKU MENANGKAH? hmmm....

selama seminggu aku dok pikir teka-teki nih...aku check email, takde notification...aku check post box, takde apa-apa surat...last-last aku cakap kat hubby : "ah, lantakkan aje ler...kalo menang, menang ler...kalo tak menang, tak menang ler..."

Tadi, aku tgh discuss ngan Datin pasal ubat...tetiber aku nampak nombor Astro kat hp...
dengan selamba je aku angkat phone and ter-meng-abaikan Datin... (ter-meng-abai...ceh... there's no such word, ok? aku nak kasik tau yang aku takde niat nak abaikan Datin..tu je..hehehehe...)


So, wakil from Sinar fm just nak confirmkan nama aku as per IC and alamat.


Kali ni aku tak lepaskan peluang...terus je tanyer : "saya nak tau status" (aku pon tak tau apa jenis statemen la soalan aku tu)


Dia jawab : "la...haritukan you menang contest tu"


Aku cakap lagi: "oh, saya menang yer...takde siapa pon yg cakap kat saya" (bodohnyer statement!)


Dia cakap lagi: " ye la..kalau u tak menang, takkan la kitorang call"


Aku tanyer lagi: "habis tu majlis tu biler ekk?" (aku pon tak tau la kenapa aku bebal sangat)


Dia jawab:" itu nanti kita akan hantar surat once confirm"


Aku :"okey...timer kasih ekk..." (sambil senyum dihujung talian....kekekekekeke...)


Jadi, kesimpulannyer, gambar Emir kat bawah ni dah buat mak dia happy coz menjadi akauntan pegang duit hadiah Emir and tak yah beli barang Nestle coz Emir akan dapat hamper Nestle.... (huhuhu...tak yah beli cereal Emir sampai end of this year! yeeehaaaa...)


3 comments:

Zazalicious said...

he he he..Congrats Emir..

olye said...

thanks aunty Zaza...

DayBab said...

tahniah Emir... nanti belanja Auntie Maria tau!!!